Самохипноза

САМОХИПНОЗАТА

Това, което можете да направите в домашни условия, е да си осигурите спокойна обстановка. По възможност изключете звънец, телефон, да не влизат и излизат хора в стаята, да не ври ядене на печката, седнете в удобно кресло.

Поставете си задача наприемер „ изтриване” на неприятни усещания и симптоми или каквото и да е друго, което е от значение за вас и искате да промените.

Самохипнозата обикновено е свързана с отпускане. Мускулите на тялото се отпускат, дишането става съноподобно. Може да се съсредоточите върху това, което ви интересува, но можете и да оставите мислите ви да се реят, да се появяват звуци, образи, миризми, усещания за двежение. Сам ще усетите кога да излезете от това състояние. Възможно е самохипнозата да премине в сън и когато се наспите – да се събудите. Хората, които се занимават със самохипноза, обикновено практикуват това няколко пъти седмично по 20 минути, но можете да се  занимавате и повече. Обикновено самохипнозата се усеща като по-повръхностна от тази, провеждана от хипнотизатор, но може и да е по-дълбока.

Изживяването на емоции и следването на посоката, която усещате добра за вас, са от значение за ефективността, не дълбочината на хипнозата.

Запознаването с литература за хипноза и самохипноза също ще ви е от полза. Слушането на записи за самохипноза се харесва от много хора. Недостатък на тези записи е, че в живота се случват различни неща, емоциите се променят, а касетите въртят едно и също. Ако слушате такива записи – правете това в къщи, не със слушалки по улиците или докато шофирате. Щом сте решили да се занимавате със самохипноза, добре е да сте запознат с нещата.

Милен Николов, 2003г

2 thoughts on “Самохипноза”

  1. vsi4ko e to4no taka,az se zanimavam s hipnoza i sam pomagal na mnogo hora,samohipnoza nikoga ne sam si pravil,vinagi sam si mislil,4e ne e sa6toto kato hipnotizator da go pravi,a imam nujda i az ot otpu6tane

    1. Най-добре е да се отпуснете и да навлезете в състоянието на транс с опитен хипнотерапевт. Той на всяка цена ще Ви научи и на самохипноза. Всяка хипноза е самохипноза.

Comments are closed.